22-10-08

BOWMORE VS. FORTIS

Nog geen jaar geleden lanceerde The Whisky Talker de World Whisky Index.  In tegenstelling tot de doorsnee beurs lopen de zaken hier wel goed.  Na amper elf maanden piekt de index op 26,2 procent, wat momenteel dé natte droom is van veel beursbeleggers.  Sinds de start is er voor ruim twee miljoen Euro verhandeld.  Met meer dan 4.500 flessen geniet je van een uitgebreid aanbod.  Wie een recordbedrag wil laten noteren, dient wel meer te bieden dan de huidige € 1.925.  De oudst verhandelde whisky is er eentje uit 1936.

Eén van de toppers is een dertig jaar oude Bowmore die 140 % in waarde steeg.  Daartegenover staan o.a. een Glengoyne en een Convalmore die meer dan 20 % verlies boekten.

Hoedanook zijn er geen verliezers.  Wanneer je fles niet verkocht raakt, kan je nog altijd jezelf eens trakteren tijdens de komende winteravonden.

Wie een gokje wil wagen of een ‘koopje’ doen, kan terecht op www.worldwhiskyindex.com.

19:46 Gepost door BiBi! in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-10-08

UITNODIGING DEGUSTATIE 4 NOVEMBER

De uiterst gezellige degustatie met Dominiek Bouckaert is al bijna drie weken achter de rug.  Tijd dus om vooruit te blikken naar onze volgende 'proeving'.

 

'Het zijn goede zielen die terugkeren' hoort men wel eens in de Geraardsbergse volksmond.  Wel, de goede ziel in dit geval is niemand minder dan Marc Segers, o.a. bekend van onze slotdegustatie in 2006.

Marc’s keuze voor de degustatie van 4 november is er eentje om duimen en vingers af te likken.  Zes heerlijke drams in combinatie met een deskundige uitleg, niets dan leuke vooruitzichten dus!!

 

Plaats van het gebeuren is uiteraard 't Kaaps Landhuis, Hazelaarstraat 11 te Goeferdinge.  Iedereen is welkom vanaf 19.30 uur.  De eerste dram zal onze lippen raken om 20.00 uur.

Wie niet kan weerstaan aan een gezellig avondje keuvelen bij een uiterst lekker glaasje whisky, schrijft zich best zo snel mogelijk in.  Deelnemen doe je door over te schrijven op ons rekeningnummer 979-6228485-23 met vermelding van “uw naam + degustatie 04/11”.  Leden betalen € 25 en voor niet-leden bedraagt de deelnameprijs € 30.

Kom, proef en geniet!

09:48 Gepost door BiBi! in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

LINDORES WHISKYFEST & SPIRITS IN THE SKY

! ! !  GTWS  GAAT  OP  STAP  ! ! !

 

Exclusieve whisky, cognac, Calvados, wodka en nog veel meer proeven, nieuwe bottelingen ontdekken, je kennis aanscherpen en je interesses uitbreiden ...

Zoek je een manier om de komende grauwe herfstdagen een beetje kleur, geur en smaak te geven?

 

Noteer volgende data in uw agenda:

 

25 en 26 oktober

LINDORES  WHISKYFEST *

(Hotel Bero, Oostende)

€ 6 vvk - € 8 adk – incl. glas

Kaarten te verkrijgen via GTWS

* enkel whisky

www.lindores.be

 

8 en 9 november

SPIRITS  IN  THE  SKY

(Sportoase, Leuven)

€ 15 incl. 5 bonnetjes - BOB betaalt € 5

Kaarten te verkrijgen via GTWS

Indien voldoende interesse wordt busvervoer voorzien!!!

Inschrijven vóór 30 oktober (zie website GTWS)

www.spiritsinthesky.be

 

Glen Tanera Whisky Society geeft smaak aan je dag

09:45 Gepost door BiBi! in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-10-08

SPIRITS IN THE SKY IN LEUVEN

In het weekend van 8 en 9 november gaat in de Sportoase in Leuven de tweede editie van ‘Spirits in the Sky’ door, het festival van de spiritueuze dranken.  Alle belangrijke Belgische importeurs van sterke dranken zijn aanwezig om de bezoekers te laten genieten van single malt whisky, rum, Cognac, Armagnac, Calvados, jenever, wodka, tequila, cachaca, grappa ...  Tijdens het festival wordt ook de Belgische single malt van de distilleerderij The Belgian Owl voorgesteld aan het grote publiek.
Met dit festival zet organisator The Nectar distillaten van hoge kwaliteit in de schijnwerper.  Meer dan 30 standhouders zullen tijdens het tweede weekend van november de beste sterke dranken uit de vier windstreken aan de bezoekers laten proeven.  Niet alleen het basisaanbod wordt er ter degustatie aangeboden, ook exclusieve flessen zullen ontkurkt worden.  Voor wie dit jaar pakweg 40 is geworden en een whisky, Armagnac of Calvados wil proeven uit zijn of haar geboortejaar, is dit festival een uitgelezen kans.
Naast doorlopende degustaties bij de standhouders, worden er ook 'masterclasses' georganiseerd waarbij er dieper ingegaan wordt op één bepaalde drank.
Vorig jaar werd ‘Spirits in the Sky’ georganiseerd in de luchthaven van Bierset, waar een kleine 1000 liefhebbers en geïnteresseerden het festival hebben bezocht.  Dit jaar kiest de organisatie voor het centraler gelegen Leuven.
Meer informatie vindt u op de website
www.spiritsinthesky.be.

12:41 Gepost door BiBi! in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-10-08

Volgende degustatie ...

volgende degustatie

met Marc Segers

op dinsdag 4 november 2008

eerste dram rond 20.00 uur

in Het Kaaps Landhuis te Goeferdinge

verdere info volgt

11:07 Gepost door BiBi! in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-10-08

Lindores Whiskyfest op 25 & 26 oktober

De Lindores Whisky Society organiseert op 25 en 26 oktober 2008 in het Hotel Bero te Oostende de 4e editie van het Lindores Whiskyfest.  Dit festival staat in het teken van oude, exclusieve en exquise whiskies die door een aantal nationale en internationale whiskyverzamelaars en whiskyclubs worden voorgesteld.  Dit jaar zal ook voor de eerste keer de Heer Lothar Langer deelnemen die een nooit gezien selectie van oude whiskies zal presenteren.

De bezoekers kunnen hun keuze maken uit meer dan 1500 verschillende whiskyflessen die ter degustatie worden aangeboden, betalend per 2cl dram.  Een unieke gelegenheid om een whisky te proeven van de jaren 1930, 1940 etc. ...  Het Lindores Whiskyfest brengt bovendien een aantal uitzonderlijke thema's rond whisky.  De bezoeker kan zich inschrijven voor een zeer exclusieve masterclass met de heer Silvano Samaroli, bekend en beroemd omwille van zijn fantastische selecties van weleer en vandaag.  Een heerlijk whiskydinner in Villa Maritza staat op het programma, een ontbijt met top Benriach expressies, etc.  Een aantal legendarische whiskies zullen in challenges blind tegen elkaar geproefd worden.  

Alle informatie hierover vindt u terug op www.lindores.be waar u zich on-line kan registreren.

In de Whiskylounge zal u bovendien een nooit eerder geziene keuze kunnen maken uit niet minder dan 100 verschillende Ardbeg expressies, die allemaal ter degustatie worden aangeboden.

Noteer dus alvast 25 en 26 oktober in uw whisky agenda.  Plaats van het gebeuren : Hotel Bero, Hofstraat 1a, 8400 Oostende. 

 

Luc Timmermans
Lindores Whisky Society, President

20:18 Gepost door BiBi! in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |