31-01-08

International Malt Whisky Festival Gent

Het International Malt Whisky Festival vindt dit jaar weer plaats in het ICC te Gent.  Op zaterdag 16 en zondag 17 februari 2008 staat Het Minneplein op de eerste verdieping volledig in het teken van (malt) whisky’s uit de hele wereld.  Alle gerenommeerde whiskyhuizen uit Schotland en Ierland zijn aanwezig, maar ook uit landen die niet zo voor de hand liggen (zoals India, Zweden en Japan) zijn er whisky’s op het festival.

Het Internationaal Malt Whisky Festival kent een eigen en uniek betaalmiddel de “dram” (1 dram = 1 euro).  Aan de ingang krijgt iedere bezoeker vijf ‘drams’.  Daarmee kan hij/zij whisky’s proeven.  Voor elke te proeven whisky wordt minimaal 1 dram betaald.  Voor de meer exclusieve whisky’s kan iets meer worden gevraagd.  Op deze manier wordt de keuze voor iedereen heel breed.  Extra drams kunnen op het festival bijgekocht worden.

De Irish Corner in de Van Eyck zaal is de Ierse Pub van Patrick Foley waar men tussendoor iets kan eten of iets anders dan whisky drinken, hier is ook Ierse toeristische informatie te verkrijgen en Ierse whiskey te proeven.

Op de website www.whiskyfestival.be vindt men de laatste nieuwtjes, kan men kaarten bestellen of een Masterclass reserveren.

Jim Murray, ’s werelds bekendste whiskykenner en schrijver van de Whisky Bible is aanwezig en geeft twee speciale masterclasses en signeert  zijn boeken in de whiskyboekenstand.

In de Whisky Festival  Shop zijn de meeste whisky’s te koop die men tijdens het festival heeft geproefd.  Openingstijden: zaterdag 16 februari en zondag 17 februari telkens van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Toegangsprijs per dag, vooraf via de website € 25 en aan de inkom € 30.  Tevens inbegrepen toegang tot de Schotse Beurs die op het gelijkvloers in het ICC plaatsvindt (waarde € 4).

Kaarten bestellen via www.whiskyfestival.be of telefonisch (09/236.18.07).

14:08 Gepost door BiBi! in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-01-08

Glen Tanera Goes Scotland: SOLD OUT !

Na 5 jaar was de tijd rijp om met Glen Tanera richting Schotland te trekken.  Blijkbaar overtuigde dit nog heel wat mensen want in een mum van tijd werden alle zitjes ingenomen: 20 stuks om precies te zijn.

uitverkocht 2

Hoewel er dus geen plaatsen meer vrij zijn, kan u nog steeds inschrijven op de reservelijst.  Dit houdt in dat u alsnog meereist met ons indien iemand anders zou annuleren.  Uiteraard brengen wij u hiervan dan zo snel mogelijk op de hoogte.

Op deze nieuwsbrief zal trouwens vanaf nu op regelmatige tijdstippen een tip van de sluier worden gelicht van wat jullie te wachten staat in Dufftown en omgeving.

11:31 Gepost door BiBi! in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-01-08

Uitnodiging Initiatietasting van 29 januari a.s.

Blended whisky, single malt whisky, cask-strength, non-chill filtered, turfsmaak … het whiskyjargon bevat tal van dergelijke termen om het ‘vloeibare goud’ te beschrijven.

Niet iedereen kent echter de betekenis van deze soms wat moeilijke omschrijvingen op de achterkant van een whiskyfles zodat ze al gauw wordt teruggeplaatst in het winkelrek.

Daarom vindt Glen Tanera het de hoogste tijd om u op een vlotte en aangename manier (single malt) whisky te leren waarderen en onderscheiden.  Op dinsdag 29 januari zullen wij u met plezier en kennis van zaken wegwijs trachten te maken in dat soms wat verwarrende jargon van de whiskywereld.U hoeft alvast niet te vrezen voor lange theoretische uiteenzettingen.  Whisky staat centraal op deze gezellige ‘inwijdingsavond’ en zal dus in verschillende soorten en smaken worden aangeboden en geproefd!!!

Voor wie zichzelf en zijn of haar familie en vrienden graag eens verwent, is dit een onmisbare avond.  U zal whisky niet alleen leren appreciëren, maar hem ook met een kritisch oog leren onderscheiden én de gepaste fles weten te kiezen.

Interesse?  Deze initiatietasting gaat door op dinsdag 29 januari 2008 in ’t Kaaps Landhuis, Hazelaarstraat 11 te Goeferdinge (Geraardsbergen).  U bent er welkom vanaf 19.30 uur.Opgelet, het aantal deelnemers is beperkt!!  Een plaatsje reserveren doet u door als niet-lid € 15,00 over te schrijven op rekeningnummer 979/6228485/23 met vermelding "Naam – Degustatie 29/01/2008".

Leden die het geheugen even willen opfrissen betalen slechts  € 5,00!!!

Schrijf alvast in en tot dan!

12:36 Gepost door BiBi! in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-01-08

Nieuwjaarsbrief 2008!

Liefste whiskyslurpers,

Tegen alle tradities in willen wij u niet vervelen met de zoveelste lijst van goede voornemens.  Net zoals de voorgaande jaren willen wij u gewoon blijven verrassen met leerrijke en vooral gezellige degustaties aangevuld met onze whiskytrip naar Schotland.

Toch willen wij van deze gelegenheid gebruik maken om u, en iedereen die u dierbaar is, het allerbeste te wensen voor het komende jaar.

Vanwege jullie liefste kapoentjes,

Dirk, Paul, Luc, Toni, Jurgen & Bart.

23:51 Gepost door BiBi! in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |