31-01-08

International Malt Whisky Festival Gent

Het International Malt Whisky Festival vindt dit jaar weer plaats in het ICC te Gent.  Op zaterdag 16 en zondag 17 februari 2008 staat Het Minneplein op de eerste verdieping volledig in het teken van (malt) whisky’s uit de hele wereld.  Alle gerenommeerde whiskyhuizen uit Schotland en Ierland zijn aanwezig, maar ook uit landen die niet zo voor de hand liggen (zoals India, Zweden en Japan) zijn er whisky’s op het festival.

Het Internationaal Malt Whisky Festival kent een eigen en uniek betaalmiddel de “dram” (1 dram = 1 euro).  Aan de ingang krijgt iedere bezoeker vijf ‘drams’.  Daarmee kan hij/zij whisky’s proeven.  Voor elke te proeven whisky wordt minimaal 1 dram betaald.  Voor de meer exclusieve whisky’s kan iets meer worden gevraagd.  Op deze manier wordt de keuze voor iedereen heel breed.  Extra drams kunnen op het festival bijgekocht worden.

De Irish Corner in de Van Eyck zaal is de Ierse Pub van Patrick Foley waar men tussendoor iets kan eten of iets anders dan whisky drinken, hier is ook Ierse toeristische informatie te verkrijgen en Ierse whiskey te proeven.

Op de website www.whiskyfestival.be vindt men de laatste nieuwtjes, kan men kaarten bestellen of een Masterclass reserveren.

Jim Murray, ’s werelds bekendste whiskykenner en schrijver van de Whisky Bible is aanwezig en geeft twee speciale masterclasses en signeert  zijn boeken in de whiskyboekenstand.

In de Whisky Festival  Shop zijn de meeste whisky’s te koop die men tijdens het festival heeft geproefd.  Openingstijden: zaterdag 16 februari en zondag 17 februari telkens van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Toegangsprijs per dag, vooraf via de website € 25 en aan de inkom € 30.  Tevens inbegrepen toegang tot de Schotse Beurs die op het gelijkvloers in het ICC plaatsvindt (waarde € 4).

Kaarten bestellen via www.whiskyfestival.be of telefonisch (09/236.18.07).

14:08 Gepost door BiBi! in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.