31-03-07

Extra 'Whisky v/d Maand': Highland Park 11y

Zoals we reeds in een van de vorige artikels vermeldden, hebben we momenteel nog een tweede 'Whisky v/d Maand' in de aanbieding.  Tijdens de laatste degustatie liet Eric ons immers proeven van een speciaal voor België gebottelde Highland Park van 11 jaar.

Voor de echte HP-fans is deze cask strenght van 59.6 % zeker een leuk hebbeding.

Wat deze whisky betreft, hebben we goed én slecht nieuws!  Het goede nieuws is dat GTWS deze whisky in voorraad heeft.  Het slechte nieuws is dat dit slechts een beperkt aantal is.  Wie dus zijn verzameling wil uitbreiden met deze uitzonderlijke fles raden we aan om niet te talmen.  Zoals steeds OP=OP!

We zijn niet snel om een stunt verlegen en daarom bedraagt de ledenprijs slechts € 75 en € 78 voor niet-leden!!

17:56 Gepost door BiBi! in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-03-07

Top 3 Benriach Special

De Benriach-tasting ligt ondertussen reeds 'ver' achter ons maar is zeker nog niet vergeten.  Blijkbaar zat iedereen te wachten op onze eerste verticale tasting ofwel hebben we een heuse fanclub van deze distilleerderij in ons midden.  Feit is dat we met meer dan 30 deelnemers mochten genieten van 6 uiteenlopende flessen ... en dan waren er nog enkele zieken die moesten  passen.

Benriach selectie

 

Eric Vermeire bracht ons opnieuw heel wat bij en in het bijzonder dus over Benriach.  De laatste tijd worden we stevig verwend want ook Eric zorgde voor een powerpointpresentatie om ons doorheen de avond te leiden.  Deze presentatie kan je trouwens bekijken via onze website alsook de foto's.

Over de whisky's zelf kunnen we kort zijn ... je moet ze geproefd hebben!  Wie zijn geheugen nog even wil opfrissen, kan alles nog eens nalezen in de leuke (Nederlandstalige) Benriach-pocket guide die Eric meebracht voor alle deelnemers.  Uiteraard is er ook nog de Benriach-website: www.benriachdistillery.co.uk.

Dat was trouwens niet het enige!  Als definitieve afsluiter proefden we tevens een Highland Park 11y.  Op zich lijkt dit niet speciaal maar het gaat hier wel om een single cask die speciaal gebotteld is voor België én een aanrader voor elke HP-liefhebber.  Het aanbod is beperkt maar GTWS heeft toch enkele extra flessen kunnen opnemen in de stock.

Tot slot heb je de Top 3 van deze degustatie nog tegoed:

  1. Benriach 15y Pedro Ximenez Finish
  2. Benriach 21y
  3. Benriach 10y Curiositas (Whisky v/d Maand)

17:18 Gepost door BiBi! in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |