20-03-07

Top 3 Benriach Special

De Benriach-tasting ligt ondertussen reeds 'ver' achter ons maar is zeker nog niet vergeten.  Blijkbaar zat iedereen te wachten op onze eerste verticale tasting ofwel hebben we een heuse fanclub van deze distilleerderij in ons midden.  Feit is dat we met meer dan 30 deelnemers mochten genieten van 6 uiteenlopende flessen ... en dan waren er nog enkele zieken die moesten  passen.

Benriach selectie

 

Eric Vermeire bracht ons opnieuw heel wat bij en in het bijzonder dus over Benriach.  De laatste tijd worden we stevig verwend want ook Eric zorgde voor een powerpointpresentatie om ons doorheen de avond te leiden.  Deze presentatie kan je trouwens bekijken via onze website alsook de foto's.

Over de whisky's zelf kunnen we kort zijn ... je moet ze geproefd hebben!  Wie zijn geheugen nog even wil opfrissen, kan alles nog eens nalezen in de leuke (Nederlandstalige) Benriach-pocket guide die Eric meebracht voor alle deelnemers.  Uiteraard is er ook nog de Benriach-website: www.benriachdistillery.co.uk.

Dat was trouwens niet het enige!  Als definitieve afsluiter proefden we tevens een Highland Park 11y.  Op zich lijkt dit niet speciaal maar het gaat hier wel om een single cask die speciaal gebotteld is voor België én een aanrader voor elke HP-liefhebber.  Het aanbod is beperkt maar GTWS heeft toch enkele extra flessen kunnen opnemen in de stock.

Tot slot heb je de Top 3 van deze degustatie nog tegoed:

  1. Benriach 15y Pedro Ximenez Finish
  2. Benriach 21y
  3. Benriach 10y Curiositas (Whisky v/d Maand)

17:18 Gepost door BiBi! in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.