28-02-07

Whisky v/d Maand: The BenRiach Curiositas

Traditiegetrouw lanceren we naar aanleiding van de komende degustatie van 6 maart a.s. een nieuwe 'Whisky v/d Maand'.  Gezien we een verticale BenRiach-degustatie krijgen, kon u reeds raden dat we ook uit deze selectie onze keuze maakten: The BenRiach Curiositas.

 

BenRiach Curiositas - 10y peated - 1

 

Deze peated single malt is, samen met zijn 21-jarige broer Benriach Authenticus, zowat de enige geturfde Speyside whisky.  De rest van het verhaal hoor je van Eric Vermeire himself.

De 10-jarige Curiositas viel de laatste jaren trouwens meermaals in de prijzenEn over prijzen gesproken ... we hebben ons weeral eens laten gaan!  Leden betalen voor dit hebbeding slechts € 36 en voor niet-leden bedraagt de prijs € 38.

23:51 Gepost door BiBi! in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-02-07

Roken of niet roken?

Het is zeker niet onze bedoeling om hier even de moraalridder uit te hangen.  Anderzijds zijn ook wij gebonden aan de nieuwe wetgeving en bij deze willen we dan ook gebruik maken om een en ander kort toe te lichten.

 

no smoking - bulldog

 

De wet schrijft voor dat in bepaalde horecazaken niet meer kan gerookt worden.  Dit geldt voor iedereen en daar hoeven we dus verder geen woorden meer aan vuil te maken.

In de horecazaken waar we te gast zijn en waar geen rookverbod geldt, vragen we echter om tijdens de degustaties niet te roken.  Het bestuur is immers van mening dat er voldoende rookgelegenheid is voor en na de degustatie alsook tijdens de pauze.

Tot slot zijn we er van overtuigd dat dit voor iedereen aanvaardbaar is en dat dit de kwaliteit van de degustaties nog zal verbeteren.

00:24 Gepost door BiBi! in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-02-07

Uitnodiging 'Special Benriach Tasting'

Op dinsdag 6 maart a.s. organiseert uw favoriete whiskyclub de 4de degustatie van haar 4de seizoen.  En wat voor één.

Eric Vermeire is whiskymeester van dienst en zal voor ons deze veelbelovende Special Benriach Tasting in goede banen leiden.  Opnieuw 6 heerlijke single malts vergezeld van de nodige deskundige uitleg.  Succes verzekerd en aanwezigheid een must!

Naar goede gewoonte zullen na deze smaakvolle tasting de gedegusteerde whisky’s te koop worden aangeboden aan dumpingprijzen.

Plaats van het gebeuren is opnieuw ‘t Kaaps Landhuis, Hazelaarstraat 11 te Goeferdinge.  Wij verwachten u vanaf 19.30 uur zodat we om 20.00 uur van start kunnen gaan.

Leden betalen zoals gebruikelijk slechts € 22 en niet-leden betalen € 27.  Wie op voorhand inschrijft, krijgt traditiegetrouw € 2 terug.

Inschrijven doet u door uiterlijk tegen 27 februari a.s. over te schrijven op rekeningnummer 979-6228485-23 met als mededeling “naam – degustatie 06/03/07”.

Men zegge het voort en schrijf jezelf alvast in!

 

Ondertussen liet Eric weten dat hij nog een verrassing in petto heeft om deze degustatie af te sluiten.  Wat het wordt kan ik uiteraard nog niet verklappen maar na een proevertje (kwaliteitscontrole ... u kent dat wel) op het Gentse whiskyfestival viel 'het' bijzonder in de smaak!  Niet te missen dus!

18:06 Gepost door BiBi! in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |