17-07-06

Slotdegustatie @ Glentanera.be

Het zat er aan te komen: het derde seizoen is ten einde!

De slotdegustatie was opnieuw een schot in de roos met de meest hoogstaande en verrassende hapjes (o.a. de verrukkelijke sushi van ganzenlever) en een mooie reeks whisky's als begeleiding.

Het Abtenhuis was opnieuw the place to be en als whiskymeester kozen we voor deze gelegenheid Marc Segers uit Houthalen.

Naar goede gewoonte presenteerden we zes hapjes met een passend glaasje whisky.  Tussendoor vertelde Marc ons meer over de verschillende whisky's en antwoordde hij ook op vragen van de deelnemers.  Dit laatste kunnen we enkel maar toejuichen want dit is nog steeds de bedoeling van onze degustaties.  Wat we nog meer toejuichen is de talrijke vrouwelijke opkomst!  De hapjes zullen hier zeker hun aandeel in hebben maar de whisky's wisten hen blijkbaar ook te bekoren.

Verder was er natuurlijk opnieuw de 'whisky van de maand': Highland Park 12 y.  Prijs/kwaliteit is dit zeker een hebbeding en velen verzekerden zich op voorhand van een fles.  Daarnaast was er de Bushmill 1608 Reserve die tevens hoog scoorde.

Na de bedanking van Marc, Gunther & Ann ontvingen alle leden een nieuw collector's item: een set onderleggers voor (whisky)glaasjes.

Naar goede gewoonte plaatsten we ook deze keer een fotoreportage op www.glentanera.be.

Tijdens de slotdegustatie boden we iedereen de kans om zijn lidmaatschap voor het volgende seizoen te hernieuwen of toe te treden als nieuw lid.  Hiervan werd inmiddels gretig gebruik gemaakt.  Ondanks hoge stookolieprijzen, inflatie, een lichte beurscrash en andere ondingen is er toch ook goed nieuws:  het lidgeld blijft ook voor het vierde seizoen op rij behouden op € 25!  De (vernieuwde) inschrijving kan eenvoudig door overschrijving op het vertrouwde rekeningnummer 979/6228485/23 met vermelding van 'lidgeld 2006/07 - uw naam'.

Verder willen we u (leden en niet-leden) verzoeken om eventuele nieuwe e-mail- of postgegevens zo vlug mogelijk door te sturen.  Zo blijft u steeds op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Ondertussen hebben we niet stilgezeten en zijn we al volop bezig met het nieuwe seizoen.  We vliegen er trouwens onmiddellijk in met een extra activiteit.  Op 10 september is GTWS opvallend aanwezig op het Hooghuys Festival met uiteraard een heuse whiskystand.  Voor onze leden gelden, net zoals tijdens de winteravonden, speciale tarieven.  Tijdens het komende seizoen zijn er trouwens nieuwe whiskymeesters, nieuwe leden, nieuwe activiteiten, nieuwe thema's ... maar in het bijzonder heel wat nieuwe whisky's (van de maand)!  De rest van de kalender vindt u eerstdaags terug in onze nieuwsbrief.

Tot slot wensen wij u een zonnige vakantie met hier en daar een whiskybui!  Slainte mhath!!

12:09 Gepost door BiBi! | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Heb je ontdekt via willekeurige skynetblogs Speciaal zo een whiskyclub. Groetjes.

Gepost door: gidsjoris | 18-07-06

De commentaren zijn gesloten.