28-03-06

Unknown Beauties: laatste plaatsen!

Nog enkele plaatsen en we zijn volzet!  Verlies dus uw inschrijving niet uit het oog.  Vanaf 1 april - en dit is geen grap - kunnen ook de geïnteresseerde niet-leden inschrijven.

Verder nog een interessant weetje: de selectie bestaat uitzonderlijk uit 8 whiskies i.p.v. 6 en zijn samen 234 jaar oud!

17:58 Gepost door BiBi! | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-03-06

Exclusieve degustatie met 'Unknown Beauties'

Op donderdag 27 april staat er een heuse toptasting op de kalender.  Luc Timmermans presenteert ons (letterlijk) acht unknown beauties, een selectie van Schotse verborgen schatten uit zijn eigen collectie.  Timmermans groeide in enkele jaren tijd uit tot een autoriteit op het vlak van whisky en is o.a. de Belgische vertegenwoordiger bij de Scotch Malt Whisky Society.  Tevens bouwde hij een fantastische verzameling uit van ondermeer Glenfarclas.

De locatie voor deze speciale tasting is restaurant 'Het Abtenhuis' gelegen in het Abdijpark.  Dit is makkelijk te bereiken via de parking aan de Abdijstraat (belastingkantoor) of de Zonnebloemstraat (Arjaantheater).

Uitzonderlijk beperkt deze degustatie zich tot 30 deelnemers gezien de exclusiviteit van de selectie.  Daarom geven we eerst gelegenheid aan de leden om zich in te schrijven.  Vanaf 1 april kan iedereen inschrijven indien er nog plaatsen vrij zijn.

Reservaties enkel telefonisch via 0475/71.85.30 of per e-mail via info@glentanera.be.  Voor leden bedraagt de deelnameprijs €37 en € 51 voor niet-leden.

U kan steeds uw inschrijving opvolgen via onze website.  Daar vindt u tevens alle info omtrent de Unknown Beauties-tasting.

10:07 Gepost door BiBi! | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-03-06

Bruichladdich gaat uit de bol.

De laatste dagen gaat Bruichladdich wereldwijd over de tong.  Niet te verwonderen wanneer je bedenkt dat men in Islay het idee heeft opgevat voor een whisky van maar liefst 92 %!!

Het productieproces, o.l.v. Master Distiller Jim McEwan, is gebaseerd op een reisverhaal 'The Western Islands Of Scotland' van Martin Martin uit 1695.  In dit boek staat dus het recept voor 'usquebaugh-baul' (woo-sh-ka-voll uitgesproken).  Een citaat uit het boek verklaart dat de drank alle ledematen verlamt en dit reeds na twee glaasjes.  Wie toch niet kan stoppen, loop zelfs het risico dat zijn ademhaling stokt!

Uitzonderlijk is ook dat het vocht een 'quadruple distilled whisky' is.  Er wordt vier maal gedistilleerd i.p.v. de gebruikelijke twee maal.

Wie zich een flesje wil aanschaffen uit een van de twaalf vaten hoeft zich nog niet naar de dichtsbijzijnde whiskyshop te reppen.  Het duurt immers zeker nog tien jaar vooraleer het produkt op de markt komt.

In de tussentijd kan u voor meer info terecht op hun website www.bruichladdich.com.

17:30 Gepost door BiBi! | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |