16-06-05

Belgische whisky

België word voornamelijk gelinkt aan frieten, bier, chocolade ... en in de toekomst misschien ook aan whisky!?
Alles wat we zelf doen, doen we beter moeten ze in Luik hebben gedacht.  Binnen een goed anderhalf jaar wordt binnen onze landsgrenzen een heuse 'pure single malt whisky' op flessen getrokken: The Belgian Whisky!  Duidelijker kan je een naam natuurlijk niet bedenken.
Dit huzarenstuk is het levenswerk van Etienne Bouillon (zie foto), een Luikse distilleerder en eigenaar van PUR.E Distillerie.  Het resultaat is een degustiefwhisky (70 cl. - 40 %) die vanaf oktober 2007 op de markt komt.  Wie dit wil, kan nu reeds zijn fles reserveren via de website.  Of het nu echt allemaal zo'n vaart gaat lopen dat men ruim twee jaar op voorhand moet reserveren, valt uiteraard nog af te wachten.
Op de website vindt u alvast alle informatie omtrent de productie, reservaties, de biografie van Etienne Bouillon enzovoort.
Veel spectaculair nieuws valt er de eerste maanden niet te verwachten maar toch is een bezoek aan deze webstek zeker de moeite waard, al is het nog maar omwille van het unieke van dit project.
Surfen dus naar www.belgianwhisky.com.
 
23:48 Gepost door BiBi! | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.