13-06-05

Kooktip

Kalfsmedaillons met whisky

Ingrediënten voor 4 personen
4 kalfsmedaillons
50 gram boter
0,5 dl olijfolie
worcestersaus
cayennepeper
0,5 dl whisky (naar keuze)
1 dl slagroom
zout & peper

Bereiding
Meng in een kom de olijfolie, de helft van de whisky, een scheut worcestersaus en wat cayennepeper.  Voeg er ook wat zout en peper aan toe.  Leg de medaillons in deze marinade en laat ze er ongeveer twee uur in.  Keer ze tussendoor enkele malen om.
Alvorens verder te werken verwijderen we de marinade van de medaillons en daarna smelt u de boter in een pan.  Sauteer hierin de medaillons ongeveer 4 minuten per kant en kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan en houd ze warm.  Deglasseer de braadboter met de rest van de whisky en de slagroom.  Voeg er zout en cayennepeper aan toe.  Laat de saus even doorkoken en giet deze rijkelijk over de medaillons.







16:02 Gepost door BiBi! | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.